Roergebakken peultjes met biefstuk en amandelen.
Roergebakken peultjes met biefstuk en amandelen voor personen.
Ingrediënten :
- 200 gr biefstuk
- 1 1/2 eetlepel sojasaus (Chinese Emperor)
- 1 eetlepel medium sherry
- theelepels maïzena
- 175 gr rijst
- 2 eetlepels olie
- 200 gr peultjes
- 1 zakje blanke amandelen (65 gr, Baukje)
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
Snijd het vlees in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en leg ze op een diep bord.
Roer de sojasaus, de sherry en de maïzena in een kom door elkaar.
Schep de helft van het sojasausmengsel door het vlees.
Maak de peultjes schoon, was ze en dep ze met keukenpapier droog.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verhit 1 eetlepel olie in de wok en bak de peultjes en de amandelen op middelhoog vuur al omscheppend ± 2 minuten.
Pel de knoflook, pers ze boven de wok uit en bak ze ± 1 minuut mee.
Breng op smaak met zout.
Schep het mengsel op een bord.
Verhit de rest van de olie in de wok en bak de vleesreepjes al omscheppend in ± 2 minuten lichtbruin.
Schep de peultjes en de amandelen erdoor.
Roer er de rest van het sojasausmengsel en 2 eetlepels water door en warm dit al omscheppend ± 2 minuten mee.
Verdeel het vleesmengsel over 2 borden en schep de rijst ernaast.